Author |
Topic  |
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 28 May 2002 : 05:43:35
|
Merhaba
Sn Ozden
Bir sorum olacak aradim ancak diger arkadaslar belkide farkli yazdilar bulamadim,belki siz bir bilgi verebilrisiniz.
Simdi bir forum'um var ve ben butun topic'leri sadece secili uyelere yaptim,ama gene diyelimki 50 tane baslik kismi var,simdi ilk basta sorun degil hepsini secip 50 tane basliga eklemek ,ama dusunsenize sonradan 1 kisi gelmis ve beni al dedi .Amaaan yandik tek tek sec ve ekle.Bunun kolay bir yolu yokmu,mesela bir tool ile tum uyeler hangi kategoriye uye ekle cikar filan tek sayfada ?
Saygilar Bulent
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 28 May 2002 : 06:24:31
|
Ben de aynı sorunu yaşamıştım, tüm personeli içeren ve kademelerine göre kapalı forumlar tanımlamıştım. Personel sirkülasyonu ile bunu yürütmek çok zor oldu. Bazen iki ayrı forum yapmak daha mantıklı...
Böyle bir tool varsa da ben bilmiyorum. Bu tür sorunları genel bir yetki sistemi ile (Novell-NT tipi) çözmeye yönelik düşünceler var, ama neredeyse tüm forumu elden geçirmek gerekiyor. v4'en sonra belki ele alınır.
Mouse'a kuvvet ÅŸimdilik ...
Think Pink ==> Start Internationalization Here< |
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 02 June 2002 : 11:18:55
|
Selam, Cahilligimi mazur görün ingilizcem iyi olmadıgından bu şekilde yazıyorum. Bende çalışır durumda snitz 3.1 Final versiyonu mecut ve kaybetmek istemedigim çok sayıda mesaj var.Sizden ögrenmek istedigim 3.3.05 versiyona mesajları kaybetmeden update etmem mümkünmü.ve nasıl yapmalıyım lütfen türkçe açıklayabilirmisiniz. Teşekkürler...
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 02 June 2002 : 15:46:25
|
quote:
Selam, Cahilligimi mazur görün ingilizcem iyi olmadıgından bu şekilde yazıyorum. Bende çalışır durumda snitz 3.1 Final versiyonu mecut ve kaybetmek istemedigim çok sayıda mesaj var.Sizden ögrenmek istedigim 3.3.05 versiyona mesajları kaybetmeden update etmem mümkünmü.ve nasıl yapmalıyım lütfen türkçe açıklayabilirmisiniz. Teşekkürler...
Öncelikle su bilgilerin yanitina ihtiyacim var. Tüm kosullari/olasiliklari içeren bir seyler yazmaya ugrasmamak için:
* Hangi database'i kullaniyorsunuz? Veritabaninin hangi versiyonu * Forum'unuz Türkçe mi, Ingilizce mi? v3.3.05'e mi, v4b03.004'e mi yükselmek istiyorsunuz? * Hiç MOD eklenmis durumda mi?
Foruma bir link verirseniz bakmak iyi olur.
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 03:35:41
|
Öncelikle ilginize teşekkürler. *Database versiyonu MS Access 97
*Forumu bir türk sitesinden indirmiştim,kısmen türkce.V3.3.05' yükseltmek istiyorum(Bildigim kadarıyla v4b03.004 tam anlamıyla bitmiş degil.)
*Hiçbir mod eklenmedi en azından benim tarafımdan.
Forumun adresi http://www.digital-sistem.com/forum2002/
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 07:32:54
|
quote:
Öncelikle ilginize teşekkürler. *Database versiyonu MS Access 97
Bu kötü. A97 => A2000 çevrimini bir yerde mutlaka yapacaksınız ve bunu yapınca yazılar Unicode'a çevrilecek. Ben bunun bir çok türünü denedim ve her yerde çalışacak şekilde başarılı olamadım. Ya yerel PWS kopyasında ya da uzak kopyada sorun oluyor (Locale ayarları ile ilgili bir sorun bu). Bu sitede "Turkish Access 2000 97 problem unicode" kelimeleri ile arama yaparsanız ilgili konuları bulursunuz.
quote:
*Forumu bir türk sitesinden indirmiştim,kısmen türkce.V3.3.05' yükseltmek istiyorum(Bildigim kadarıyla v4b03.004 tam anlamıyla bitmiş degil.)
Türkçe v3.3.05 nerede var ki? Biri yapmış mı? Şu anda biz v4 üzerine çalışıyoruz. Artık şu çeviri saçmalığını yaşamayalım diye.
v4f tam anlamıyla bitmiş değil tabii... v4b03.004 ise tam anlamıyla bitmiş durumda ve v3.3.05 ile aynı. :) Ve adı "beta" olmasına rağmen güvenli.
quote:
*Hiçbir mod eklenmedi en azından benim tarafımdan.
Forumun adresi http://www.digital-sistem.com/forum2002/
Ben sitede bazı ekler olduğunu (tepe menü gibi) görüyorum, ama çok büyük değişiklikler değil bunlar.
Bence şu A97=>A2000 çevrimi üzerine çalışın önce.
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 07:49:16
|
Tamam diyelimki database'i sorunsuz cevirdim ve v4b03.004 yükseltmek istiyorum.Ne yapmalıyım? Ve bir sorun yaşarsam bunun A2000'e çevirmede yaşanan hatadan kaynaklandıgını nasıl anlarım.Yani ne tür hatalar olur?
< |
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 08:03:04
|
Merhaba bryce
Sn.Ozden'in dedigi gibi zamaninda bende cok sorun yasadim,ama onu dinledim.Bende cok yerde goruyorum birsuru 3.1 veya 3.3.03 veya 3.3.05 gibi gorunen forumlari ancak cok azi burayi takip ediyor ve guncelleme yapiyor.Benim tavsiyemde nacizane,cok fazla mod kullanmadan veya neyi nasil yaptiginizi guzelce not alarak forumunuzu eger turkce yapacaksaniz v4b03.004 uzerine guzelce sifirdan kurmaniz,ancak Sn.Ozden'in dedigi gibi bu turkce'ler cok is acabilir basiniza.Mesela benim 2 tane forum'um var bunlardan 1 tanesi zaten ingilizce hizmet verdigi icin,sadece 3.3.05 kurup database'i direk sql'de kurdum,cunku yaklasik 2500 kisilik kapali bir forum ,ayrica son ana kadar cikan guncellemeler bile var uzerinde.Bir baska forumum ise herkese acik olan ve
http://www.turkeyforum.com/satforum
adresinde bulunan ve aslinda konu bazinda sizinle cok ta farkli olmayan bir forum,isterseniz bir goz atin.Buradada v4b03.004 kullanip gene son ana kadar olan tum guncellemeleri yaptim,2-3 tanede guvendigim mod kullandim (Onlarda zaten richard'in yazdiklari) .Sadece belki ileride bu mod'larla ilgili sorun olabilir ancak ben siteyi yayinlamadan local'de testini ve database kontrolunu yapip oyle yayinliyorum.Ve biliyorum ki bircok forum 3.3.05 gozuksede maalesef database icerisinden bunu sadece versiyon olarak degistiriyorlar.Ayrica benim nacizane tavsiyem database'i guzelce yedekledikten sonra makinaniza indirin ve kullandiginiz makinanin local settings'i TR'de iken bu cevirme isini yapin,Sn.Ozden;in dedigi gibi bu tip cevrimlerde makinanin local settings'i cok onemli.Hani hatirlasiniz Win98'i Ingilizce kurarken local'de eger TR secmezseniz sonradan bir daha duzelmezde TR karakterlerde sorun olur.
Saygilar Bulent Tekcan
Not:Sn.Ozden bu Active Users 4.0 TR cevirim bitmek uzere,yani LangMODS_Ls3kAU4_1055.asp olan dosya.Bunu nereye yollamam gerekiyor ?
Edited by - btekcan on 03 June 2002 08:18:49< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 08:28:08
|
quote:
Tamam diyelimki database'i sorunsuz cevirdim ve v4b03.004 yükseltmek istiyorum.Ne yapmalıyım? Ve bir sorun yaşarsam bunun A2000'e çevirmede yaşanan hatadan kaynaklandıgını nasıl anlarım.Yani ne tür hatalar olur?
- Tüm dosyaların ve veritabanının yedeğini alın
- İmzamdaki linkteki bilgileri okuyun, v4b03 ve AllPostV4b03Patches.Zip'i indirin
- Veritabanının access 2000'e çevirin
- Lokal bir web sitesinde v4b03'ü kurun, üzerine patch004'ü açın, config.asp ayarlarınızı yapın, çevrilmiş veritabanını göstersin
- setup.asp dosyasını çalıştırın, v3.3.03'e yükseltin.
- Deneyin
- Tamamsa, uzaktaki sunucuya /forumtest gibi bir dizine yükleyin, veritabanını da başka bir adla (ör. forumtest.mdb) yükleyip, config.asp'deki ayrınızın bu veritabanını göstermesini sağlayın, bir de orada deneyin
- Not: Alt sağdaki Powered By, v3.3.03 gösterse de, güvenlik ve hata düzeltmeleri açısından (setup'daki versiyon bilgisi hariç) v3.3.05 ile aynı bir sürüm çıktı ortaya.
- Sizin için gerekli görsel ekleri/düzeltmeleri (inc_top.asp ve inc_footer.asp'de var sanırım) yeniden yapın.
- Her şey tamamsa, ana forumu DOWN edin (admin olarak girdiğinizde sağ üstte ikon var), veritabanının son halini lokale yükleyip, gene yedekleyip, A2000'e gene çevirip, yukarı asıl adıyla yükleyin.
- FTP ile /forum dizinini /forumeski yapın, /forumtest dizinini /forum yapın, siteye bağlanın, kapatılmış forumu açın.
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 08:32:47
|
Çeviri hatası şu: Türkçe karakterler yerine garip karakterler çıkıyor. Her zamanki standart sorun yani.
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 08:36:32
|
Selam, Haklısın sıfırdan kurmak çok daha kolay ve saglıklı olurdu, fakat şuan forumda 6000 küsur mesaj var ve bunları kaybetmek pek işime gelmez.İlk kurulumda bu siteyi inceledim fakat belkide ing.cem iyi olmadıgı için bir çok seyi kaçırdım.Eger bu sefer yapabilirsem Sn.bozden'in ve sizlerinde yardımlarıyla yeni versiyona geçip güncellemeleri takip etmek. Saygılar...
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 08:38:27
|
quote:
Not:Sn.Ozden bu Active Users 4.0 TR cevirim bitmek uzere,yani LangMODS_Ls3kAU4_1055.asp olan dosya.Bunu nereye yollamam gerekiyor ?
Readme dosyasında var bu bilgi. Nathan Bales derledi bu modu,ona gönderin lütfen.
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 09:02:34
|
Söylediklerinizi yaptım fakat enson versiyon 3.3.02 olarak görünüyor ve setup.asp den admin olarak login oldugumda şu hatayı veriyor.
The database could not be opened !! Code : 80004005
Edited by - bryce on 03 June 2002 09:46:28< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 10:50:27
|
quote:
Söylediklerinizi yaptım fakat enson versiyon 3.3.02 olarak görünüyor ve setup.asp den admin olarak login oldugumda şu hatayı veriyor.
The database could not be opened !! Code : 80004005
Edited by - bryce on 03 June 2002 09:46:28
Bu, config.asp'de belirtilen connnection string'in yanlışlığı nedeniyle çıkar.
1. Access 2000 için kullanılan formatı kullandığınıza emin olun. 2. Doğru MDB dosyasını gösterdiğine emein olun.
Türkçe karakterler ne durumda?
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 03 June 2002 : 15:19:36
|
Baglantıyı
strConnString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=c:\inetpub\wwwroot\db\dcey.mdb" '## MS Access 2000
şeklinde seçtim.Database adındada hata yok.Ama olmuyor.Admin olarak giris yapabiliyorum ama devamet seçenegini tıkladıgımda aynı hatayı veriyor. Sn.bozden acaba ftp ve şifresini versem bi bakabilirmisiniz.
Edited by - bryce on 04 June 2002 06:28:53< |
 |
|
Topic  |
|