Author |
Topic  |
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 22 May 2002 : 18:35:17
|
HallettiÄŸinize sevindim.
Bence
else Response.write ""
kısmını kaldırım, hiç bir işe yaramıyor...
Think Pink ==> Start Internationalization Here< |
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 23 May 2002 : 05:03:58
|
Merhaba
Bu 3.3.05 icin az once cikan security patch icin 4b versiyonunda bir uygulama yapmak gerekiyormu ?
Saygilar
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 23 May 2002 : 05:21:32
|
quote:
Merhaba
Bu 3.3.05 icin az once cikan security patch icin 4b versiyonunda bir uygulama yapmak gerekiyormu ?
Saygilar
Evet yapınca yayınlayacağım.
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 23 May 2002 : 10:48:55
|
Merhaba Sn.Ozden
Artik konulara biraz daha hakim olmaya basladim,o kadar kodun icinde tabii siz uzun zamandir ugrasiyorsunuz. Ancak genede dogrumudur sormak isterim http://www.istanbulmuzesi.org/public/AllPost40b03patches.zip adresinden aldim az once ancak sadece 2 tane yeni olani yazdirdim,diger dosyalari dunku yuklememde yapmistim. Ama en onemlisi benim sitemi bir sekilde bu aciklara karsi test edecegim bir yontem varmi ? Mesela su hack ile ilgili bir komut satiri vardi hatta bana biri mail ile bile yollamis onu denedim bir sorun yok,ama daha once yani 3.3.03'te idi sanirim yani benim ilk zamanlarimdi :-) butun kullaniclarin path'lerini falan veriyordu o komut.Bunlari tespit edebilecegim bir sey varmidir acaba ?
Saygilar
Bulent
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 23 May 2002 : 16:43:15
|
Doğru söylediniz,bizim yazılım grubunun zaten haberi olsa yandım,kesin dalga geçerler benimle.Ancak ben aslında şunu bilmek istemistim,mesela bizim yazılımlarda o ana kadar denemis yöntemleri kapsayan hazır scriptler var,Bu scriptlerle en azından o ana kadar olan şeyleri test edebiliyoruz,ben bunu kastetmiştim .Ancak çok ta önemli değil nasılsa 15 dakika da bir backup alıyor sistem.
Ancak son yaptığım ve aldığım program dosyası doğrumudur ?
Saygılar
Bülent
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 23 May 2002 : 16:50:01
|
Evet doğru yapmışsınız .
Sorun bilinen yöntemler değil yeni bulunanlar ve bunları takip etmek. Korunmaktan gelişmeye vakit kalmıyor.
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 24 May 2002 : 13:32:04
|
Sn.Ozden Merhaba
Tabii ki tekrar ben :-)
Bugun hic yapmadigim birsey yaptim ama yanlislikla,forum'u erisime kapat diye bir sey vardi,bende bastim ama birsey olmadi ? Ama daha once ben 3.3.03 te yaptigimda oluyordu ama simdi dun aksam birde ayrica 3.3.05 kurdum o da down olmuyor ? Eskiden yani hack zamanlarinda falan yaptigimda bir mesaj kutusu cikiyordu ve nedenini yazip kapatiyordum.Simdi yok acaba neden olabilir yani hem 3.3.05 hemde 4b03 olan forumlarim kapanmiyor ?
Saygilar Bulent Tekcan
< |
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 24 May 2002 : 15:02:19
|
Tekrar Merhaba
Sorunumu buldum yada ogrendim :-) ,meger admin olarak girmek yetmiyormus,sanirim admin home'a girince down.asp diyince oluyor bende listeye yani admin_home.asp'nin icine satiri ekledim kolaylik oldu :-)
Saygilar. Bulent
< |
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 25 May 2002 : 07:41:21
|
Merhaba SN.Ozden
Birsey daha soracagim izninizle :-)
Bazi sayfalarda yada forumlarda kullanicinin post ettigi mesajin altinda bazi bilgiler cikiyor ayrica kucuk birde ulke bayragi,bu bir mod'mudur ? Eger oyle ise adi nedir acaba ?
Tesekkurler
Birde bazi arkadalarim sorarlar bu Huw veya Crash'in kod'larini kullanalimmi diye ,ben tavsiye etmedim cunku herhangi bir guvenlik guncellemesinde adaptasyon veya upgrade sorun olabilir diye siz ne dersiniz ?
Saygilar Bulent
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 25 May 2002 : 08:14:55
|
Bayrak modunu ben de gördüm ama hiç incelemedim. Belki "flag" kelimesini MOD forumlarında ararsanız bulursunuz.
Base kod dışındaki MOD'lar güvenlik açısından hiç incelenmedi. Huw'un kodu da v3.4'ün güncellemelerini içermiyor. Bugünlerde Huw'un kodundan kendi ürettiği bazı modları inceledim, güvenlik açıkları bol miktarda var.
Gerçekten ihtiyacınız olmayan MODları gerek güvenlik, gerekse performans açısından eklememenizi öneririm. Ayrıca eğer v4 serisine devam edecekseniz, bu MODların çoğunun v4 uyumlu olmadığını da anımsatayım.
Kolay gelsin.
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 26 May 2002 : 07:18:10
|
Merhaba Sn.Ozden
Bugun ilginc birsey far ettim hani su
44 üye 30 foruma 229 ileti gönderdi. Son ileti next tarafýndan 26/05/2002 13:52:46'de gönderildi.
Falan diye yazan ana sayfada altta bir info varya o bazen link'i yanli yaziyor ? Yani ona tiklayinca baska topic geliyor ama bakiyorum o yazilan yazi baska topic'te ancak her zaman olmuyor neden olabilir sizce.Ayrica sizinde yardimlarinizla forum'u en hatasiz hale getirdim hatta alt forum bile aciyorum 3.3.05 olarak,bun hic bir mod filan yulemeyecegim orijinal source ile yayinlayacagim,ileride upgrade ile isim olmasin diye :-) Birde bazen IP goster dedigimde hata sayfasi veriyordu onu condum richard'a sordum bir yerde "" olani 0 ile degistirdim duzeldi,Ustelik bu hata 3.3.05'te oldu.
Sevgiler Bulent
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 26 May 2002 : 11:23:39
|
Bulent Bey, bunun gibi daha 3.3.05'de düzelmeyen yüzlerce (kritik olmayan) hata v3.4'de düzeliyor. Onu beklemek gerek. Bug forumlarda ingilizce olarak anahtar kelimelerle ararsanız bu bug'ları ve çözümlerini bulursunuz.
Ben şahsen bugları izleyip, neyin kritik olduğuna kendim karar veriyorum ve gerekirse çözümleri uyguluyorum.
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 26 May 2002 : 14:54:49
|
Sn.Ozden
Aradigim soruyu http://forum.snitz.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27458 burada buldum ve hallettim,ancak simdi aklima daha ilginc bir soru geldi.Diyelimki yeni guncellemeler oldu ve tekrar dosyalar olustu,onlarin icinde bu duzeltmeler olmuyormu ? Yoksa bir onceki dosyadanmi guncelleneiyor,aradaki bildirilen bu hatalar duzeliyormu ?
Birde cikacak olan 3.4'un test'ine katilabiliyormuyuz,ben ayni zamanda Microsoft'unda Beta Tester'i oldugum icin aliskinim testlere.Ustelik local network'te yogun test bile olabilir ?
Tesekkurler Bulent
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 26 May 2002 : 15:18:03
|
v4b03'ün yamaları, sadece, v3.x'den kaynaklanan kritik hatalar ve tüm v4bx kaynaklı hatalar için çıkıyor. v3.3.03'den sonra çıkanlar da (.04 ve .05) aynı mantıkla çıktı.
Tüm hatalar ise v3.4'de o ya da bu şekilde düzeldi. Şu anda v3.4 beta 17 dev-team tarafından test ediliyor ve dışarıya verilmiyor.
Konuştuğumuz kadarıyla v3.4 çıkmadan birkaç gün önce bana gelecek ve ben de hızla çeviri işine girişeceğim. Ama nereden bakarsan bak 1 ay sürer bu çeviri işi ve ekler işi. Bunu önce gene dev-team içinde açacağım, çünkü hiç detaylı bakmadılar bugüne kadar. Her türlü güvenlik denetimi de bu arada yapılacak. Bu biraz v4b04alphaNNN gibi olacak. Sonra gerçekten çeviriler ve off-line testler için yüklenir kılacağız. Hatalar düzelecek, son ekler yapılacak, final version ortaya çıkacak...
Bunlar benim kafamdaki planlar ama.
 |
|
Topic  |
|