Snitz Forums 2000
Snitz Forums 2000
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Snitz Forums 2000 DEV-Group
 DEV Internationalization (v4)
 WORKGROUP: TURKISH
 Forum Locked  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 20 May 2002 :  13:41:16  Show Profile
quote:

Selamlar bozden,
Dí±ºí°¹ani 19 Mayí¶í°©tibariyle yeni 罫an 3.3.4 í±‚íµ¶deki makinada bir deneyeyim sonra servere yí±®í¼¥rim demiíº’í¹­.
Tí²Ší»§e mení±²íµ²in bazíµ²í±²íµ»í½ yok ettiğ© ©ç©® gí±ºí³¥llemeyi yapmadíµ¶í¾
Bu gí±ºí°²0 Mayí¶í» bir bağ¬¡®í¶‚í°³orayíµ¶í°¢u dosyalaríµºí°”í²Ší»§eyi bozmayaníµƒí¶¡r míµ‚í¾¥ zaman 罫ar acaba diyordum ki 3.3.5 罫mí¶ºí¾
Ne ç¡¬í¶ºí»¡n insanlar var yahu?
Siz bu sadece de𩾥n dosyalar iç©® bir Tí²Ší»§eleíº’í¹²me dí²»í¼®í²¦í¿² musunuz? Ben biraz gíºªí±´tíµ¶í°¡ma gíºªí¼¥rin ağ²½¤íµƒí¶¡z geç´©m.
Belki yeri de𩬠ama Content Display Mod 2(Rob Poretti'nin) gibi í¹ºíµ²eceğ©®©z bir mod var mí¶¼í½ŠAdmin'in son mesajíµ»í½ ana sayfada bir yerde yayíµºí¼¡mam gerekiyor.
Yardíµ¶í³½ olursaní¶ªí°³evinirim.

Ş¡ns Gí¹²í·¥niz Olsun.
Hiç eí¹¦í¾©zi Bí¶Ší±«masíµºí±

Lütfen bu forumdaki iletilerimi izleyin. Ben en fazla 1-2 saat arayla patch çıkarıyorum. Eğer v4b03 kullanıyorsanız imzamdaki bağlantıdan linkler kısmında ilk link bu patchleri gösteriyor. Patch004 v3.3.05'deki (bugün yayınlandı) tüm bugları hallediyor...

Content Display Mod artık Rob devam etmediği için geliştirilmiyor. Çok işe yarayan bir MODdu ama kaldı yerinde. Son sürümünü (2) ben de kullanmadım. Slash MOD daha basit ve kullanışlı olabilir. Ona bir bakın...

Think Pink
==> Start Internationalization Here<
Go to Top of Page

GANYANCI
Starting Member

Turkey
10 Posts

Posted - 21 May 2002 :  06:52:41  Show Profile  Visit GANYANCI's Homepage  Send GANYANCI an ICQ Message
İlgine teşekkürler bozden.
Slash Mod u arayip deneyeceğim.
Bu arada sanırım Netscape mail kullanıyorsun.
Türkçe karakterlerin o yüzden bozuk geliyor.
Yazılar okunmuyor. (Sanirim farkindasındır :) )

Şans Gölgeniz Olsun.
Hiç Peşinizi Bırakmasın!
<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 21 May 2002 :  07:56:09  Show Profile
quote:

ݬgine teí¹–í»«í²Ší¼¥r bozden.
Slash Mod u arayip deneyeceğ©­®
Bu arada saní¶‹í½­ Netscape mail kullaní¶¦í¿²sun.
Tí²Ší»§e karakterlerin o yí²ªí´¥n bozuk geliyor.
Yazíµ²í±² okunmuyor. (Sanirim farkindasíµºí´½r :) )

Ş¡ns Gí¹²í·¥niz Olsun.
Hiç eí¹¦í¾©zi Bí¶Ší±«masíµºí±

Rica ederim...
IE 5.5 kullanıyorum, ama bir kere UTF-8 kullanınca her seferinde Auto olduğu için öyle anlıyor. Yeni sayfayı bekliyorum :) Tarayıcıda utf-8 seçerek okuyabilirsiniz yazdıklarımı :)

Think Pink
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 21 May 2002 :  13:27:50  Show Profile  Visit btekcan's Homepage

Merhaba Sn.Ozden

Bugun birsey fark ettim,su mail gondermeme durumu ile ilgili sonrada ISP ile gorustum,bana soyledikleri su: bizde en son versiyon yuklu sizin inc_mail.asp'nin icinde kullandiklariniz ucretsiz versiyona ait,ve authentication ozelligi yok,yeni kodlari ayni yere yazin dedi,ama yazamadim :-)

Ikincisi ise forumda yazilan konulari baska yere kaydirdiktan sonra yazan kisi orada gozukuyor,ancak topic'te konu yok tabii,bu bir bug'midir.Bu arada ben forum'u bugun actim umarim 4 release'te buyuk sorun yasamam.

Saygilar
Bulent

<
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 22 May 2002 :  04:42:12  Show Profile  Visit btekcan's Homepage

Merhaba

Benim mail sorunum hala devam ediyor,yani siteden bu mesaji arkasima gonder yada forum abonelikleri gitmiyor.Ancak az once birsey fark ettim su HackMode ile ilgili olan asp kodunu koydum siteye ve malum satiri siteye gonderdim,ve ilginc sekilde admin@......com olan account'tan attack var ve ip'su su diye mail geldi.Anlamadigim neden bu geliyorda digerleri gelmiyor.Tum secenekleri denedim JMail,Chili falan hepsinde HackMod calisiyor ama sayfa icinden mail gonderme calismiyor,bir yerlere birseymi yazmam lazim acaba ??

Saygilar
Bulent

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 22 May 2002 :  05:22:20  Show Profile
Bu günlerde biraz doluyum. Hack Mod'a hiç bakmadım. Bir ara bakarım.

http://www.dimac.net 'den jMail v3.7 ve 4.3'ü karşılaştırabilirsiniz. Anladığım altyapı (objects) tamamen değişmiş...

Think Pink
Go to Top of Page

blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts

Posted - 22 May 2002 :  07:25:53  Show Profile
quote:

Merhaba

Benim mail sorunum hala devam ediyor,yani siteden bu mesaji arkasima gonder yada forum abonelikleri gitmiyor.Ancak az once birsey fark ettim su HackMode ile ilgili olan asp kodunu koydum siteye ve malum satiri siteye gonderdim,ve ilginc sekilde admin@......com olan account'tan attack var ve ip'su su diye mail geldi.Anlamadigim neden bu geliyorda digerleri gelmiyor.Tum secenekleri denedim JMail,Chili falan hepsinde HackMod calisiyor ama sayfa icinden mail gonderme calismiyor,bir yerlere birseymi yazmam lazim acaba ??

Saygilar
Bulent

eğer sunucu seçtiğin posta bileşenini yüklememişse, direkt

Server.CreateObject hatası verir zaten.

muhtemelen ayarlarında birşey vardır. Genelde hostların çoğunda CDONTS yüklü oluyor bence onu bir dene.

ikincisi de relay mevzuu, bütün maillerin, gönderen maili vs. senin domainin uzantısı olsun.

yani admin@domainin.com

bazı serverlar (özellikle kurumsal iş yapanlar) relay'a kapalı oluyor, ve hata vs. vermemesine rağmen mailleri göndermiyor.

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 22 May 2002 :  11:28:03  Show Profile
Anlaşılan sorun temel olarak çözülmüş görünüyor: http://forum.snitz.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28495

Kusura bakmayın, vakitsizlikten ilgilenemedim .

Think Pink
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 22 May 2002 :  13:12:44  Show Profile  Visit btekcan's Homepage

Merhaba Sn.Ozden

Evet richard sagolsun iyi bir noktada fikir verdi bende kod'lari degistirdim,sorun halloldu.

Ancak simdide soyle bir sorun oluyor,bir foruma abone olunca ve biri birsey gonderince giden maillerde hep ayni kisinin adi yaziyor bir turlu cozemedim yani...

Merhaba BERKAY

Haberdar olmak istediğiniz xxxxxxxxxx'deki 'Sadece Admin ve Mod'lar İçin !!!' forumuna Admin bir ileti gönderdi. İlgili konu başlığı - Topic Test.

İletiyi http://www.domainname.com/forum/link.asp?TOPIC_ID=42 adresinden görebilirsiniz.

Su BERKAY adi hic degismiyor ne is anlamadim,birde mesaji yazip post edince ust tarafta yanyana olmak sarti ile

Message sent succesfully!Message sent succesfully!Message sent succesfully!Message sent succesfully!Message sent succesfully!Message sent succesfully!

Aynen boyle yazip hemen kayboluyor,kullanilan su andaki kod ise

case "jmail"
Set msg = Server.CreateObject("Jmail.Message") msg.MailServerUserName = "username"
msg.MailServerPassword = "password"
msg.ISOEncodeHeaders = false
msg.ContentTransferEncoding = "7bit"
msg.From = strSender
msg.FromName = strFromName
msg.AddRecipient strRecipients, strRecipientsName msg.Subject = strSubject
msg.Body = strMessage
msg.Charset = strLangCharset '***MOD*** v4.0
Response.write "<pre>" & msg.log & "</pre>"
else
Response.write "Message sent succesfully!"
end if

En son satirin arasini bosaltirsam gormuyorum dogal olarak ancak bu mail'de niye hep ayni kisi yaziyor anlamadim.

Saygilar
Bulent

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 22 May 2002 :  13:48:31  Show Profile
İlk sorunun benzerleri eski v4b sürümlerinde vardı. Patchleri yüklediğinize emin misiniz? Lütfen inc_language.asp dosyasındaki fLangN fonksiyonunun şu şekilde olduğunu kontrol ediniz (kırmızı yerler):

function fLangN(s, paramlist)
DIM s1, arrParam, N, i
' s=eval(s) ' commented out for IIS 4 compatibility, all related function calls changed
s1 = s
arrParam = split(paramlist, "|")
N=ubound(arrParam)
for i=0 to N
s1=replace(s1,"%s" & i+1 & "%", arrParam(i))
next
if blnLangDebug then
fLangN = "*" & s1
else
fLangN = s1
end if
end function

Öbür hata bir döngü içinde ileti gönderirken çıkıyor olmalı. Subscription'larda da bu durum olmalı. N kişi o konuya "abone" olmuşsa, o kadar mesaj yazıyor olmalı. Farkındaysanız inc_mail.asp içinde diğer component'lerde (hata durumu dışında) öyle bir ileti yok. Siz de kaldırın onu. Sanırım onu Richard denemenin sonucunu (gittiğini) görün diye yazmış...

Think Pink
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 22 May 2002 :  16:07:38  Show Profile  Visit btekcan's Homepage

Sn Ozden

Bu kadar calismadan sonra forum'da sorun yok ancak neyi nasil ve hangisinin ustune yaptigimi hatirlamiyorum :-)

Simdi localhost'ta herseyi sifirdan yapmak istiyorum bu aradada neyin ne oldugunu step step ogrenirim.Sorum su sf2k_v40_b03.zip 'i cektim simdi bunun uzerine sirayla patch1,2,3,4 yapmakmi lazim ? Ayrica 3.3.05 icin cikan guncellemeleri bir sekilde kod;larin icinemi yazmak gerekiyor yoksa eger MOD yoksa gerek yokmu ?

SOn olarak bunlarida soylereseniz sevinirim

Tesekkurler
Bulent

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 22 May 2002 :  16:47:34  Show Profile
O ÅŸekilde yapmaya gerek yok. Her iki konuda da ("Start Here" ve "Patch" topic'leri) dediÄŸim gibi:

quote:

DOWNLOAD.....: Download http://prdownloads.sourceforge.net/sf2k/sf2k_v40_b03.zip and apply the patches from http://www.istanbulmuzesi.org/public/AllPost40b03patches.zip .

şu adresteki (http://www.istanbulmuzesi.org/public/AllPost40b03patches.zip ) dosyaları öbürünün üzerine açın, yeter. Bu şekilde v4b03.004, v3.3.05 ile aynı olacak... Yani gidip ayrıca değişiklik yapmanıza gerek yok. Sadece inc_mail.asp'deki değişikliğinizi kopyalarsınız.

O kod çalıştı mı? Çalıştıysa buraya da gönderir misiniz?

Think Pink
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 22 May 2002 :  17:17:57  Show Profile  Visit btekcan's Homepage

Dediginizi kontrol ettim gercekten yoktu onlar,ancak degisikligi yaptim bu seferde forum'a giremedim bisiyler oldu yani :-)
Ancak o mail sorunu ile ilgili problem kalmadi.Yani bir onceki sayfada yazdigim kod dogru ve calisiyor sadece richard'in yazdigi son bolumu kaldirdim,yeni yani 4,3JMail icin kesin degistirmek gerekiyor.Benim sorunum duzeldi,bu kodu acaba yeni inc_mail.asp 'nin icine baska komponent olarak koysalar iyi olmazmi ?

case "jmail"
Set msg = Server.CreateObject("Jmail.Message") msg.MailServerUserName = "username"
msg.From = strSender
msg.Body = strMessage
else
end if

En son bu normal oldu

Saygilar

Not:Dediklerinizi aynen yaptim ama database'i 3.3.05 gordugu halde 3.3.03'e yukseltiyimmi diye ekran cikiyor,deneme icin yaptirdim 4 tane kritik hata cikartti ekrana

Edited by - btekcan on 22 May 2002 17:20:40<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 22 May 2002 :  17:54:57  Show Profile
quote:

Dediginizi kontrol ettim gercekten yoktu onlar,ancak degisikligi yaptim bu seferde forum'a giremedim bisiyler oldu yani :-)

Cookieleri silip bir daha deneyin.

quote:

Ancak o mail sorunu ile ilgili problem kalmadi.Yani bir onceki sayfada yazdigim kod dogru ve calisiyor sadece richard'in yazdigi son bolumu kaldirdim,yeni yani 4,3JMail icin kesin degistirmek gerekiyor.Benim sorunum duzeldi,bu kodu acaba yeni inc_mail.asp 'nin icine baska komponent olarak koysalar iyi olmazmi ?

Aşağıda kırmızı ile işaretli bölüm Türkçe'de ve/veya diğer dillerde sorun çıkarır (bu US-ASCII sadece). Kontrol edin lütfen. Bu doğrudan inc_mail içine konamaz, ama anımsadığım bir version check vardı method ya da properties içinde. Buna göre dallanmak gerek, çünkü ikisi de "jmail" olarak tanıtıyor kendini...

Çizili olanlar da fazla bence silmek gerek... Üstelik gönderim yapan satır da yok galiba...

case "jmail"
Set msg = Server.CreateObject("Jmail.Message")
msg.MailServerUserName = "username"
msg.From = strSender
msg.AddRecipient strRecipients, strRecipientsName
msg.Subject = strSubject
msg.Body = strMessage
else
end if

quote:

Not:Dediklerinizi aynen yaptim ama database'i 3.3.05 gordugu halde 3.3.03'e yukseltiyimmi diye ekran cikiyor,deneme icin yaptirdim 4 tane kritik hata cikartti ekrana

Puffff. Tabii siz veritabanını 3.3.05'e yükselttiniz, şimdi ise v4b03 ile setup çalıştırdınız... "Start Here" konusunda anlatıldığı gibi v4b03 ana kodda değişiklik yapmıyor, veritabanı da tam aynı olduğu için, teknik olarak v3.3.03 ile aynı oluyor. O sürüm gerçek anlamda sürüm yükseltmiyor bu şekilde.

Şimdi ya tekrar veritabanı kuracaksınız, ya da şunu yapacaksınız:

1. Veritabanını bilgisayarınıza yükleyin

2. Access 2k+ ile açın (çevirmemişseniz çevirin, ama Türkçe karakterleri bozuyor, tek tek girip edit ile düzeltmek gerekiyor)

3. FORUM_CONFIG_NEW tablosunu açın strVersion satırının karşısının "Snitz Forums 2000 Version 3.3.03" olmasını sağlayın

4. Setup.asp'yi çalıştırın, kontrol edin

Access 200x çevirisini yapmamışsanız, boş bir veritabanını çevirip yeniden yapmanızı öneririm...

Think Pink
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 22 May 2002 :  18:15:39  Show Profile  Visit btekcan's Homepage
case "jmail"
Set msg = Server.CreateObject("Jmail.Message")

msg.MailServerUserName = "username" msg.MailServerPassword = "password"
msg.From = strSender
msg.Body = strMessage

if not msg.Send( "mail.mydomain.com" ) then
else
Response.write ""
end if

Ya cok ozur dilerim asil kod bu yani calisan sadece en alttakileri kaldirdim,kirmizi isaretlediginiz yeri bende bilmiyorum Dimac'a mail attim turkce ile ilgili sorun oluyor diye adamlar bu kodu verdi. Yukaridaki satirlar kayabilir,gonderirken kayiyor nedense.
Ayrica ilk basta database'i Access 2002'ye gore yapmistim :-) o nedenle dediginizi yaptim ve sorun yok hersey iyi,zaten en fazla 1-2 mod koyacagim simdilik fazlasi sonradan basimi agritmasin.

Saygilar

Edited by - btekcan on 22 May 2002 18:18:38<
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 Forum Locked  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
Snitz Forums 2000 © 2000-2021 Snitz™ Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07