Author |
Topic  |
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 04:01:01
|
quote:
Aslinda benim derdim,upgrade'den cok database'im ile ilgili bir terslik olurmu dusuncesi,bende bu hali ile yani en son beta fix edilmis seyler ile beraber acmayi dusunuyorum,mod'lar cok onemli degil aslinda birkac gunde sorun hallolur,ancak database sorun olurmu acaba.Ve siz ne onerirsiniz ? SQL mi ? Access mi ?
v4b3'den v4b4'e upgrade olacak, çünkü v4b3 aslında v3.3.03 ile aynı - yani v3.3.03 => v3.4 upgrade + internationalization ile ilgili yeni ekler setup.asp'ye eklenince olur. Ciddi bir alpha test düşünüyorum bunun için.
Database için aynı anda kaç kişinin kullanacağına, ne kadar post olması beklendiğine göre karar vermek gerek. Kurumunuz zaten SQL kullanabiliyorsa onu denemek daha iyi tabi. Dışarıdan hizmet alınacaksa daha pahalıya geldiği de malum. Access aynı anda 15 kişiye kadar kaldırabiliyor. Aynı anda demek gerçekten aynı anda demek, yani 200 kişi aynı anda forumlarda olabilir, ama bunlardan 10-15'i aynı anda ör. active.asp'yi yüklerse sorun olmaz (belki biraz yavaş olur).
Upgrade konusunda Db seçiminin önemi yok, bazı olası bugları sürüm yayınlanmadan yapılan iç testte halledersek sorun çıkmaz.
quote:
Not:Bu Active Users secenegini ekleyince benim ana sayfadaki bazi seyler ingilizce oluyor,nasil duzeltebilirim acaba.
Active Users 4 kullanıyorsanız, onun v4 uyumlu hazırlandığını biliyorum. Yani tüm yazılar bir yerde toplanmış olmalı. Belki onun Türkçe paketini de siz hazırlar bizle paylaşırsınız.
quote:
Birde bazi kategoriler'i sadece bazi kullanicilara acabilirmiyim yani bazi forumlara herkes girsin istemiyorum,acaba bu forum'da mumkunmu ?
Default.asp sayfasında admin olarak bir forumu edit edin (ssağda kalem-kağıt içeren ikon), açılan sayfada forumun Authentication'ının nasıl yapılacağı ile ilgili birçok seçenek var. Forum özellikleri ile ilgili bilgileri FAQ (SSS) içinde, admin seçeneklerinde ikonlarına basarak, bu sitenin ana sayfasından FAQ sayfasına ulaşarak bulabilirsiniz.
Kolay gelsin
Think Pink ==> Start Internationalization Here< |
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 05:09:12
|
Merhaba
Tabii ki ceviri konusunda yardimci olurum.
Ayrica yazdiginiz sekilde baktim ama pekde bir sey bulamadim.Benim amacim actigim forumda ilgisi olamayanlar baska kategori'lere giremesinler,yani bir kategori'yi yasaklamak istedigimde buraya sadece izni olanlar girsin gibi demistim.
Sevgiler Bulent
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 05:26:15
|
quote:
Merhaba
Ayrica yazdiginiz sekilde baktim ama pekde bir sey bulamadim.Benim amacim actigim forumda ilgisi olamayanlar baska kategori'lere giremesinler,yani bir kategori'yi yasaklamak istedigimde buraya sadece izni olanlar girsin gibi demistim.
Sevgiler Bulent
MOD'lar kişiler tarafından hazırlanıyor ve kullanılıyor. Dev-team bunlarla doğrudan ilgili değil, dolayısıyla sadece ihtiyacımız olması durumunda ya da sorulduğunda onlarla ilgileniyoruz.
Kategorilerde kısıtlama yok ama forumlarda var. Ama önce yönetici seçeneklerinde (Admin Options) forum özellikleri (Feature Configuration) içinde bulunan "Private Forums" seçeneğini ON yapın. O zaman göreceksiniz forum özelliklerindeki seçenekleri.
Admin ayarlarını iyi öğrenmenizi öneririm. Ama Allow HTML, Secure Admin Mode, Non-Cookie Mode gibi ayarı değiştirmeden önce ne olduklarını ve ne sorunlar yaratacaklarını iyi bilin. Aksi halde güvenlik sorunları yaşayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Think Pink ==> Start Internationalization Here
NOT: Her nasıl becerdiysem UTF-8 yazmışım, browser'da encoding'i utf-8 yapınca okunuyor...
Edited by - bozden on 17 May 2002 05:31:38< |
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 06:43:02
|
Merhaba
Sevgiler Bulent
< |
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 08:08:47
|
Merhaba Tekrar
Dediginiz sekilde ayarladim ve sorun yok,ayrica guvenlik ile ilgili ayarlamalari yaptim,sadece test amacli simdilik ve gormeniz icin size adresini verecegim daha sonra.Ancak gene bir sey sormak istiyorum,nasil yaptim bilmiyorum ama dosyalari kopyalarken filan ana sayfada sag ust kisimda ingilizce ve turkce secenekli bir drop-down menu cikmisti simdi ne yaptiysam yok oldu,nasil cikartabilirim yada hangi dosya bunu yapmis olabilir ?
Saygilar Bulent
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 08:54:41
|
quote:
Ancak gene bir sey sormak istiyorum,nasil yaptim bilmiyorum ama dosyalari kopyalarken filan ana sayfada sag ust kisimda ingilizce ve turkce secenekli bir drop-down menu cikmisti simdi ne yaptiysam yok oldu,nasil cikartabilirim yada hangi dosya bunu yapmis olabilir ?
Galiba config.asp'nin de üzerine yazmışsınız. Config.asp'de blnLangSupport = True olmasını sağlarsanız geri gelir.
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 11:03:18
|
Merhaba Sn.Bozden
Sorunu hallettim evet ondanmis,ayrica bir sorum daha var neden forum'u kapat butonuna basinca kapatmaz acaba ? Yani Kategorilerin ustundeki buton ?
Sevgiler Bulent
Ek:Down sorununu hallettim,meger oluyormus,ancak admin girdigim icin sayfa refresh yapmamis,bende acik sandim.
Edited by - btekcan on 17 May 2002 12:45:44< |
 |
|
Emrah
Starting Member
Turkey
5 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 12:03:20
|
Internationalization ile ilgili bazi seyleri sormak istiyorum:
- v4b3 = v3.3.04 + Internationalization mi oluyor yoksa v3.3.04'de bulunan butun ozellikler v4b3'de yok mu?
- Snitz ekibi yoluna internationalization ozelligi de olan v4 ile mi devam edecek yoksa internationalization destegi olan ve olmayan olmak uzere surekli iki ayri surum mu olacak?
- v4 final icin tahmini bir tarih verebilir misiniz? Ona gore planlar yapabilelim. 1-2 aylik bir sapma da olsa fikir vermesi acisindan bir tahminde bulunursaniz bana cok faydasi olur.
- Internationalization versiyonu icin nasil yardimci olabiliriz? Sanirim test ve Turkcelestirme icin yardim bekliyorsunuz. Bunlar yeterli mi?
< |
 |
|
blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 15:01:00
|
bozden daha iyi bilir ama ben bildiklerimi söyliyim,
quote:
v4b3 = v3.3.04 + Internationalization mi oluyor yoksa v3.3.04'de bulunan butun ozellikler v4b3'de yok mu?
hayır, v3.3.04 son yapılan birkaç güvenlik güncellemesini içeriyor. - pop_printer_friendly.asp - members.asp - infunctions.asp değişen dosyalar, yanlış hatırlamıyorsam.
quote: Snitz ekibi yoluna internationalization ozelligi de olan v4 ile mi devam edecek yoksa internationalization destegi olan ve olmayan olmak uzere surekli iki ayri surum mu olacak?
v.3.4 var sırada. -bu sürümde şifreler encrypt edilerek saklanacak. -bi de ciddi bir performans iyileştirilmesi yapılıyor sanırım.
-Ha bi de bununla daha çok Richard ilgileniyor, ki yani yaptığı her işi hakkıyla yapan biridir.
Sonra internalization gelecek, yani temel official sürüm olacak internalization v.4 olarak.
quote: v4 final icin tahmini bir tarih verebilir misiniz? Ona gore planlar yapabilelim. 1-2 aylik bir sapma da olsa fikir vermesi acisindan bir tahminde bulunursaniz bana cok faydasi olur.
he he, v.3.4 için bile tarih vermiyorlar henüz.
[/quote]
umarım çok bilmişlik yapmamışımdır.
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 17 May 2002 : 16:37:16
|
quote:
quote:
v4b3 = v3.3.04 + Internationalization mi oluyor yoksa v3.3.04'de bulunan butun ozellikler v4b3'de yok mu?
hayır, v3.3.04 son yapılan birkaç güvenlik güncellemesini içeriyor. - pop_printer_friendly.asp - members.asp - infunctions.asp değişen dosyalar, yanlış hatırlamıyorsam.
v4b3.004 > v3.3.04 + Internationalization
Patchleri uygulamayı unutmayın, böylece v4b3.004'e yükselin. Bunlar hem güvenlik açıklarını kapar hem de bazı fonksiyonel sorunları halleder. İlgili bilgi patch konusu içinde. (imzamdaki linkten "Start Here" konusunu ve oradan çıkan linkleri okuyun)
quote:
quote: Snitz ekibi yoluna internationalization ozelligi de olan v4 ile mi devam edecek yoksa internationalization destegi olan ve olmayan olmak uzere surekli iki ayri surum mu olacak?
v.3.4 var sırada. -bu sürümde şifreler encrypt edilerek saklanacak. -bi de ciddi bir performans iyileştirilmesi yapılıyor sanırım.
-Ha bi de bununla daha çok Richard ilgileniyor, ki yani yaptığı her işi hakkıyla yapan biridir.
Sonra internalization gelecek, yani temel official sürüm olacak internalization v.4 olarak.
Doğrudur
quote:
quote: v4 final icin tahmini bir tarih verebilir misiniz? Ona gore planlar yapabilelim. 1-2 aylik bir sapma da olsa fikir vermesi acisindan bir tahminde bulunursaniz bana cok faydasi olur.
he he, v.3.4 için bile tarih vermiyorlar henüz.
Bu yüzyıl (21) içinde biter . Şaka bir yana, kural olarak tarih verilmiyor. Ben bugüne kadar kendi başıma çalıştım, dolayısıyla hem yaptıklarımı raporladım, hem de güncellenen bir işplanı ile çalıştım ve hedef tarih verdim.
v3.4 yayınlandıktan sonra Dev-Team ile birlikte çalışacağız, dolayısıyla beni de ne beklediğini bilmiyorum. Benim v3.4 tarihi + 2 aya ihtiyacım var v4BETA04 için - ama hiç bir şey belli değil.
quote:
umarım çok bilmişlik yapmamışımdır.
Hayır 
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 19 May 2002 : 18:03:26
|
Merhaba Sn.Ozden
Ben ne yaptiysam olmadi ancak mutlaka yanlis bir ayar yapiyorum.Kategorilere veya topic'lere bir sey yazilinca uye olanlara mail gitmesini istiyorum ama yapamadim,yardimci olurmusunuz ?
Saygilar Bulent
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 19 May 2002 : 19:16:22
|
quote:
Merhaba Sn.Ozden
Ben ne yaptiysam olmadi ancak mutlaka yanlis bir ayar yapiyorum.Kategorilere veya topic'lere bir sey yazilinca uye olanlara mail gitmesini istiyorum ama yapamadim,yardimci olurmusunuz ?
Saygilar Bulent
Bület Bey,
Öncelikle bu otomatik gerçekleşmiyor. Herkesin kendi subscribe olmalı.
1. Öncelikle e-mail sistemi çalışmalı, 2. sonra en üst düzey subscription admin/forum features'dan belirlenmeli 3. Sonra da bu ayara göre gerektiği kısımlar için: forumun tümü, kategoriler, forumlar edit edilip her birinde hangi subscriptionların açık olacağı belirtilmeli.
Kişiler subscribe olacaklar ki onlara e-posta gitsin. Onları eğitmek gerekiyor! Eğer her şey herkese giderse inanılmaz bir e-posta trafiği ortaya çıkıyor, hatta sunucuyu kitliyor... Bu yüzden burada da epeydir kapalıydı bu özellik. SOn dönemde security fix'ler nedeniyle "announcements" bölümünde açıldı.
Biraz uğraşın önce. Bu sitede arayın, adım adım anlatan e-postalar vardı...
Kolay gelsin Bülent Özden
 |
|
btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts |
Posted - 20 May 2002 : 07:08:59
|
Merhaba
Sorunun ilk adimini cozdum mail server'da CDONTS tanimli degilmis,hallettik.
Simdi ise 2. sorun cikti ,o da soyle.Forum'a herhangi birsey yazilinca mail gidiyor ancak giden mail ile birlikte birde link gidiyor,bu link'e tiklayinca acilmiyor,inceledim zaten benim forum'un oldugu yol yanlis basliyor,yani www.xxxx.com/forum/..... olmali zaten bu direk www.xxxxx.com/link.asp?TOPIC_ID=5" target="_blank">http://www.xxxxx.com/link.asp?TOPIC_ID=5 seklinde basliyor yani path yanlis devami'da bayaaaa uzun bir link ancak bir yere gitmiyor.nasil duzeltebilirim ?
Saygilar Bulent Tekcan
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 20 May 2002 : 07:51:21
|
Admin kısmını iyi öğrenmenizi öneririm. İlk 2 seçenekteki ayarlar çok önemli olabilir. Burada forumun adresini tam doğru yazmak gerekir.
Bazı detaylı soruları kendim bakmadan anlamam çok zor oluyor, birçok ayar birbirine bağlı çünkü. Forumunuza erişim için bir link ve bazen de geçici admin hakkı gerekli oluyor.
Bu soruyu doğru yanıtladım mı bilemiyorum çünkü :=)
 |
|
GANYANCI
Starting Member
Turkey
10 Posts |
Posted - 20 May 2002 : 11:01:04
|
Selamlar bozden, Dün yani 19 Mayıs itibariyle yeni çıkan 3.3.4 ü evdeki makinada bir deneyeyim sonra servere yüklerim demiştim. Türkçe menülerin bazılarını yok ettiği için güncellemeyi yapmadım. Bu gün 20 Mayıs; bir bağlanıp sorayım bu dosyaların Türkçeyi bozmayanı var mı ne zaman çıkar acaba diyordum ki 3.3.5 çıkmış. Ne çalışkan insanlar var yahu? Siz bu sadece değişen dosyalar için bir Türkçeleştirme düşünüyor musunuz? Ben biraz gözattım ama gözlerin ağrıdı vaz geçtim. Belki yeri değil ama Content Display Mod 2(Rob Poretti'nin) gibi önereceğiniz bir mod var mı? Admin'in son mesajını ana sayfada bir yerde yayınlamam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şans Gölgeniz Olsun. Hiç Peşinizi Bırakmasın! < |
 |
|
Topic  |
|