Snitz Forums 2000
Snitz Forums 2000
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Snitz Forums 2000 DEV-Group
 DEV Internationalization (v4)
 WORKGROUP: TURKISH
 Forum Locked  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

mekkr
Starting Member

3 Posts

Posted - 08 November 2001 :  05:18:20  Show Profile
Today operational.OK.. It seems very nice..You did very good job Mr.Bozden, by converting Snitz to Turkish... Hopefully, we will be able to download Turkish Snitz together with installation procedures...

<
Go to Top of Page

bryce
Starting Member

22 Posts

Posted - 10 May 2002 :  08:43:34  Show Profile
Selam arkadaşlar,
Bende su an çalışan 3.1 final bulunmakta bunu bilgileri kaybetmeden hangi versiyona yükseltebilirim?Yardımlarınız icin tesekkürler...

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 10 May 2002 :  11:02:30  Show Profile
quote:

Selam arkadaşlar,
Bende su an çalışan 3.1 final bulunmakta bunu bilgileri kaybetmeden hangi versiyona yükseltebilirim?Yardımlarınız icin tesekkürler...

v3.3.03 ya da v4b03.004'e yükseltilebilir. Her durumda yedek alın, özellikle v4betalarında bunu tam test etmedik (aslında v3.3 ile aynı kod).

v3.3.x sadece İngilizce, v4b03.004'de Türkçe de "beta" olarak var.

Think Pink
==> Start Internationalization Here<
Go to Top of Page

bryce
Starting Member

22 Posts

Posted - 11 May 2002 :  14:37:54  Show Profile
Selam,
Ilgilendiginiz icin tesekkurler.v4b03.004'de Türkçe versiyonu nasıl
bulabilirim ve eski bilgileri nasil aktarabilirim kisaca anlatabilirmisiniz

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 11 May 2002 :  15:01:19  Show Profile
İmzamdaki linki takip ederseniz bazı temel bilgilere ulaşabilirsiniz (yükleme için linkler vs). Patchleri yüklemeyi unutmayın ki güvenlik sorunu çıkmasın. Paketin içinde Lang1055.asp dosyası Türkçe (admin kısımları çevrilmedi). Nasıl uygulayacağınız ile ilgili bilgi config.asp dosyasının alt tarafında İngilizce olarak var.

Bunun bir beta olduğunu unutmayın !

Think Pink
Go to Top of Page

bryce
Starting Member

22 Posts

Posted - 13 May 2002 :  13:26:16  Show Profile
Arkadaşlar bahsettiginiz dosyaları yükledim ve bir türlü beceremedim,Gerçekten çok ugraştım ama zannediyorum ingilizcemin yetersizliginden oldu.Şu olayı türkce açıklamak mümkün olurmu, inanıyorum benim gibi bir çok kişi bundan faydalanacaktır.

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 13 May 2002 :  15:58:26  Show Profile
Şimdi sırayla (4b03.004 için) - yüklemeler için linkler "Start Here" denen konu içinde var, Access kullanıldığını varsaydım...

1. Sourceforge'dan v4b03'ü yükleyin, bir \forum dizinine patlatın

2. AllPostv4b04Patches.zip'i yükleyin, aynı yerin üzerine patlatın (dosyaların üzerine yazsın)

3. tools.zip dosyasından .mdb dosyasını çıkarın, açıp Access 200x'e yükseltin, bunu database dizinine bilinemeyecek bir adla koyun (ör: f872364jkdfh8743.mdb)

4. config.asp dosyasını açın, burada strDBType (Access) ve strConnString (Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=...'lerden sizin için uygun olanı) önündeki birer tane apostrofu kaldırın

5. Çok dillilikle ilgili ayarlar config.asp'nin aşağılarında. Burada aşağıdakileri yapın

.
    .
    .
    Const blnLangSupport = True
    .
    .
    .
    '== SINGLE LANGUAGE SUPPORT
    ' To support only one language, do the following:
    ' 1. Set the blnLangSupport to FALSE (its around 40 lines above)
    ' 2. Change the code NNNN (LCID code) in the include LangNNNN.asp below, be sure it exists
    ' 2. Remove the # signs infront of the include(s) in the
    ' MULTIPLE SIMULTANEOUS LANGUAGE SUPPORT section below
    ' NOTE: This is also the default language in Multi Language case
    %>
    <!--#INCLUDE FILE="Lang1055.asp" -->
    <%
    '== MULTIPLE SIMULTANEOUS LANGUAGE SUPPORT
    ' To support two user selectable languages, do the following:
    ' 1. Set the blnLangSupport to TRUE (its around 10 lines above)
    ' 2. Put a # sign infront of the include(s) just below
    ' 3. Change the code NNNN (LCID code) in the alternative Language include LangNNNN.asp below, be sure it exists
    if blnLangSupport then
    %>
    <!--#INCLUDE FILE="Lang1033.asp" -->

6. Türkçe için gerekli dosyalar tüm beta sürümlerde olduğu için asıl dil Türkçe, diğer dil İngilizce olarak çalışacak. İngilizce istenmiyorsa şu duruma getirin:

.
    .
    .
    Const blnLangSupport = False
    .
    .
    .
    <!--#INCLUDE FILE="Lang1055.asp" -->
    .
    .
    .
    <!--INCLUDE FILE="Lang1033.asp" -->
    .
    .
    .

Sanırım hızlı ama anlaşılır oldu. Unutmayın, hem yazılım hem de dil dosyası betadır. Çalışan ortamlarda kullanırsanız yeni sürümlere otomatik yükseltme, destek vb garantisi vermiyorum!

Kolay gelsin.

Think Pink
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 15 May 2002 :  17:30:47  Show Profile  Visit btekcan's Homepage

Sayin Ozden

Belirttiginiz dosyayi yani AllPostv4b04Patches.zip'i bulamiyorum,Ben daha once v4b03'u denedim access veritabaninda ve gayet duzgundu.Ancak bu aralar Turkiye'de ve disarida bircok Snitz kod'lu forum hack'lendi ve bircok uyelik bilgileri silindi yada alindi.Bu nedenle Forum'umu acmadan once guvenlige'de dikkat etmek istiyorum,ayrica bende Siemens'in guvenlik bolumunde IT Muduruyum,ve sizinle gorusmeyi arzu ederim.3-4 gundur bu forumu hizli bir sekilde takip ettim,hatta yazilarinizi titizlikle okudum,eger benimde denemeler konusunda yardimim olursa seve seve katilirim.Ayrica buraya uye olurken normal adimi ve mail'imi kullanmistim,uye oldum diye bilgi geldi ama simdi uye oldugum adla giremiyorum,bende o nedenle bu sekilde tekrar aldim.

Saygilarimla
Bulent Tekcan
SBT IT Manager

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 15 May 2002 :  18:01:40  Show Profile
Merhaba Sayın Tekcan,

Eğer bana e-posta atarsanız, yanıt veririm, haberleşiriz. Umarım son güvenlik deliklerini bu site üzerinde denemediniz. Bu denemeleri yapan IP'ler kara listeye alınıp ban ediliyor (kullanıcı da siliniyor).

İmzamdaki linki talip ederseniz patch dosyasına ulaşabilirsiniz. Host sunucuyu 1-2 günde bir yeniden başlatıyor, belki o 15-20 dakikaya denk gelmiştir aramanız. Ben siteyi günde 4-5 kere kontrol ettiğim için çalıştığını biliyorum.

Halka açık kurumsal bir sitede kullanmak için v3.4'ü beklemenizi öneririm. Sıkı bir çalışma sonucu dev-team daha performanslı, güvenlikli, özellikli bir sürüm hazırladı. Yakında yayınlanır.

E-postanızı bekliyorum.

Saygılar
Bülent Özden

Think Pink
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 16 May 2002 :  05:17:56  Show Profile  Visit btekcan's Homepage

Merhaba Sn.Ozden

Konu ile ilgili kisada olsa size bir mail gonderdim,ayrica 1-2 sorum olacak.

Bazi bolumler icin mesela herhangi bir sey yazildiginda otomatik olarak o bolume uye olan kullanicilara mail gitme olayimiz varmi ?

Ayrica daha oncede belirttigim gibi su anda V04B03 ve patch'ini kullaniyorum,ancak daha site'yi yayinlamadim.Uzerinde cok buyuk calisma yapmadan once sormak istedim,acaba hazirlik yapsammi ? yoksa upgrade sorun olur diyip 3.4'umu bekliyeyim ne dersiniz ?

Ayrica 3.4 ile ilgili bir download bulamadim,eger yardimim olursa ve test devam ediyorsa katilmak isterim.

Saygilarimla
Bulent Tekcan
SBT IT Manager

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 16 May 2002 :  07:42:16  Show Profile
quote:

Bazi bolumler icin mesela herhangi bir sey yazildiginda otomatik olarak o bolume uye olan kullanicilara mail gitme olayimiz varmi ?

Bkz: Subscriptions (Abonelikler)...

quote:

Ayrica daha oncede belirttigim gibi su anda V04B03 ve patch'ini kullaniyorum,ancak daha site'yi yayinlamadim.Uzerinde cok buyuk calisma yapmadan once sormak istedim,acaba hazirlik yapsammi ? yoksa upgrade sorun olur diyip 3.4'umu bekliyeyim ne dersiniz ?

Ayrica 3.4 ile ilgili bir download bulamadim,eger yardimim olursa ve test devam ediyorsa katilmak isterim.

v4'ün bir beta olduğunu, betaların üretim ortamlarında kullanılmasının doğru olmadığını, betaların desteklenmediğini (ben biraz kendim zorluyorum bu işi), çıkacak sorunlara çözüm bulamayabileceğimi anımsatırım.

v3.4 beta ve sadece dev-team içinde deneniyor.
v3.4 çok dilli değil, ama her açıdan iyi (güvenlik, performans, yeni özellikler, vs).
v4b4'ün üretilmesi ise daha epey sürer...

Ne yapacağınıza siz karar verin.

Think Pink
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 16 May 2002 :  16:55:46  Show Profile  Visit btekcan's Homepage

Merhaba Sn.Ozden

Kullandigim V4b03'un neden ana sayfa'sinin ingilizce'ye donustugunu tespit ettim,sonradan ekledigim aktif kullanicilar eki yapiyor bu isi.Bu eklentiyi cikartinca duzeliyor.

Neyse ben en iyisi forumumu son normal versiyon uzerine kurayim (3.3),ancak bununla ilgili Turkce menu cevirisine rastlamadim,sanirim bu versiyonda calisma ileride upgrade'ide kolaylastirir.Sitenize goz attim acaba versiyonu nedir,cunku Turkce olarak gozukuyor o nedenle soruyorum kusura bakmayin.

Saygilar
Bulent Tekcan

<
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 16 May 2002 :  17:00:23  Show Profile  Visit btekcan's Homepage

Merhaba Sn.Ozden

Aslinda saniyorum acilacak bir forum icin 3.3 kurup gerekli guncellemeleri yapip kullanmak ileride cikacak 3.4'e upgrade'i kolaylastiracaktir,ancak 4 ile ilgili lokal incelemelerim surecektir.Sitenizi inceledim versiyonun kac oldugu belli degil tabiiki,ancak Turkce olmasi dikkatimi cekti,bu konuda yardiminiz olabilirmi,cok aradim Turkce ile ilgili bir patch ancak bulamadim.

Saygilar
Bulent Tekcan

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 16 May 2002 :  18:36:44  Show Profile
quote:

Merhaba Sn.Ozden

Aslinda saniyorum acilacak bir forum icin 3.3 kurup gerekli guncellemeleri yapip kullanmak ileride cikacak 3.4'e upgrade'i kolaylastiracaktir,ancak 4 ile ilgili lokal incelemelerim surecektir.Sitenizi inceledim versiyonun kac oldugu belli degil tabiiki,ancak Turkce olmasi dikkatimi cekti,bu konuda yardiminiz olabilirmi,cok aradim Turkce ile ilgili bir patch ancak bulamadim.

Saygilar
Bulent Tekcan

v3.3 için gerekli güncellemelerden bugfixleri kastediyorsanız, bunlardan yüzlerce var. Hele standart foruma MOD eklerseniz, v3.4 ile birlikte aynı işlemi yineleyeceksiniz. Üstelik bu MOD'ların bazıları 3.4 ile çalışmayabilir.

Öte yandan, 3.3.03 kurup, security ile ilgili olan ve bazı fonksiyonel hataları gideren önemli değişiklikleri yaparsanız (rasladıkça burada arayarak), hiç mod eklemeden v3.4'e kolayca yükselebilirsiniz.

Sanal İstanbul Müzesi'nde v4b021 üzerine birçok v3.3'den gelen bugfix, birçok MOD ve birçok özel değişiklik ekledim. Sanırım bir sonraki sürüme yükselmem en az bir haftamı alır.

v4bxx çok dillilik özelliğine sahip. Dolayısıyla ilgili sürümğn Lang1055.asp dosyası ile Türkçe oluveriyor. Benim sitede bazı ek programlama ile içeriğin de çok dilli olmasını sağladım sadece.

Think Pink
Go to Top of Page

btekcan
Junior Member

Turkey
112 Posts

Posted - 17 May 2002 :  03:24:34  Show Profile  Visit btekcan's Homepage
Merhaba

Aslinda benim derdim,upgrade'den cok database'im ile ilgili bir terslik olurmu dusuncesi,bende bu hali ile yani en son beta fix edilmis seyler ile beraber acmayi dusunuyorum,mod'lar cok onemli degil aslinda birkac gunde sorun hallolur,ancak database sorun olurmu acaba.Ve siz ne onerirsiniz ? SQL mi ? Access mi ?

Saygilar
Bulent Tekcan

Not:Bu Active Users secenegini ekleyince benim ana sayfadaki bazi seyler ingilizce oluyor,nasil duzeltebilirim acaba.Birde bazi kategoriler'i sadece bazi kullanicilara acabilirmiyim yani bazi forumlara herkes girsin istemiyorum,acaba bu forum'da mumkunmu ?

Edited by - btekcan on 17 May 2002 03:30:08<
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 Forum Locked  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
Snitz Forums 2000 © 2000-2021 Snitz™ Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07