Author |
Topic  |
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 08 July 2002 : 18:10:35
|
Bu modları hiç kullanmadım ve güvenli oldukları anlaşılıncaya kadar da kullanmam. Kusura bakmayın. Bu sorunun yanıtını MOD forumlarında aramak daha doğru olur.
Think Pink ==> Start Internationalization Here< |
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 11 July 2002 : 02:25:44
|
Selam, Forumda tarihle ilgili bir sorun yaşıyorum.Şöyleki mesaj tarihleri normal oldugu halde (örnek:11.07.2002)son ziyaret tarihi 07.11.2002 görünüyor.Buda aktif başlıkların görünmemesine neden oluyor.Serverdaki arkadaşlarla görüştüm serverda problem olmadıgını söylediler.Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
< |
 |
|
bloodyesk
Starting Member
Turkey
21 Posts |
Posted - 18 July 2002 : 07:52:36
|
Merhabalar..
3.versiyonun ilk hallerinden birisini Turkce'ye cevirmistim ve hala o sekilde kullanmaya devam ediyorum.. http://www.eskisehir.net/eses/forum adresinden bakabilirsiniz..
ama baska bir sitede yine snitz kullanmak istiyorum ama yeni versiyon icin (v3305) tekrar sifirdan cevirmeyi goze alamadim.. v4'u de bekleyemeyecegim sanirim.. simdiki versiyon icin cevrilmis bir turkce paket var mi acaba ? varsa kullanmak isterim..
eger yoksa ve bir calisma devam ediyorsa, verilecek bolumler icin seve seve de gorev almak isterim...
bir de, bir onceki sayfada turkce karakterler ile ilgili bir sorun gordum.. ı girilen karakterin i olarak gorunuyor olmasi.. oncelikle bu problem Access 2000 dosyasi kullaniyorsaniz gerceklesiyor.. Access 97'de boyle bir problem yok.. eger hosting aldiginiz yer Turkiye'de ise ya da serveriniz Regional Settings'i Turkce olarak ayarlanmissa yine sorun yok.. ama yurtdisinda aldiginiz hostinglerde kullanilan regional settingler Ingilizceye gore ayarlanmis.. o yuzden, kendi local makinanizda DB'e turkce giris yaparsaniz, ve o db'i server'a koyarsaniz ş'ler s, ı'lar i olarak gorunecektir.. DB'e girisler direk serverdan yapılırsa yine bir sorun olmayacak ama o DB'i kendi makinanizda ya da Turkish ayarli bir server'a tasidiginizda o zaman o karakterler sorunlu oalcaktir.
ya acess97 mdb kullanmalisiniz, ya da yurtdisindaki serverinizi yurticine tasimamalisiniz.. boyle yaptiginiz takdirde sorun cikmayacaktir..
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 18 July 2002 : 15:41:13
|
Eskiden gelen bir A97 veritabanı varsa sorun çözülmüyor. Aslında AscB, MidB, vb kullanan bir çevrim programı yazılabilir geliyor ama uğraşmadım şimdiye kadar.
Access 97'yi unutun çünkü v4f ile birlikte UTF-8 kullanacağız, yani unicode olacak herşey.
v3.3.x'in Türkçe çevirisi yok, zaten saçma olur. Çünkü adı beta da olsa v4b03.004 onun fonksiyonel olarak aynı ve tıkır tıkır çalışıyor.
Think Pink ==> Start Internationalization Here< |
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 13 August 2002 : 15:17:29
|
Selam, Forumda tarihle ilgili bir sorun yaşıyorum.Şöyleki mesaj tarihleri normal oldugu halde (örnek:11.07.2002)son ziyaret tarihi 07.11.2002 görünüyor.Buda aktif başlıkların görünmemesine neden oluyor.Serverdaki arkadaşlarla görüştüm serverda problem olmadıgını söylediler.Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
|
GANYANCI
Starting Member
Turkey
10 Posts |
Posted - 19 August 2002 : 11:11:04
|
Yeni çıkan 3.4 versiyonu hakkında yorumu olan var mı? < |
Şans Gölgeniz Olsun. Hiç Peşinizi Bırakmasın!
|
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 04 September 2002 : 13:24:32
|
Selam, Ben tarih problemini hala çözemedim.Verdiginiz likte olay o kadar dagılmışki zannediyorum bir şeyler atladım.Acaba olayı burada anlatmanız mümkün olurmu? Yardımlarınız için çok teşekkürler...< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 04 September 2002 : 15:54:13
|
Sorun her ayın 12'sine kadar yaşanıyor herhalde :)
Söylendiği gibi inc_functions.asp (ya da v3.4.x için inc_func_common.asp)'deki fonksiyonu aşağıdaki ile değiştirin...
function StrToDate(strDateTime)
if ChkDateFormat(strDateTime) then
StrToDate = cdate("" & Mid(strDateTime, 7,2) & "-" & Monthname(Mid(strDateTime, 5,2)) & "-" & Mid(strDateTime, 1,4) & " " & Mid(strDateTime, 9,2) & ":" & Mid(strDateTime, 11,2) & ":" & Mid(strDateTime, 13,2) & "")
else
tmpDate = DatePart("d",strForumTimeAdjust) & "-" & Monthname(DatePart("m",strForumTimeAdjust)) & "-" & DatePart("yyyy",strForumTimeAdjust) & " " & DatePart("h",strForumTimeAdjust) & ":" & DatePart("n",strForumTimeAdjust) & ":" & DatePart("s",strForumTimeAdjust)
StrToDate = cDate(tmpDate)
end if
end function
< |
Stop the WAR! |
 |
|
bryce
Starting Member
22 Posts |
Posted - 04 September 2002 : 17:36:19
|
İlginize ve bu güne kadar verdiginiz destekten dolayı çok teşekkür ederim.< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 05 September 2002 : 04:47:54
|
Rica ederim . Peki sorun düzeldi mi?< |
Stop the WAR! |
 |
|
Sherlock
Starting Member
6 Posts |
Posted - 08 September 2002 : 14:50:22
|
Sayın bozden, V3.4 için herhangi bir Türkçeleştirme çalışması var mı yoksa V4 final'ı mı beklememiz gerekiyor ?< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 09 September 2002 : 17:15:53
|
Şu anda v4b04'ü hazırlıyorum, hemen ardından da deneme için Türkçesini hazırlayacağım. v4beta04 yayınlanacak, ama hemen değil. İçine daha bir çok değişiklik gerekiyor. Bunlar tüm localelere uyumluluk için gerekli. Bana ne zaman diye sormayın ama . < |
Stop the WAR! |
 |
|
CodeName
Junior Member

296 Posts |
Posted - 20 September 2002 : 14:03:26
|
Selam Bozden ,
3.4.3 ü Türkçeleştirmeye ben şahsen başladim yalniz tam olarak hangi sayfalari değiştirmemiz gerekiyor ? Ben şimdilik , Faq.asp - admin_home.asp sayfalarini Türkçeleştirdim..
Tam bir Liste varmi değişecek sayfalarin ?< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 20 September 2002 : 15:22:38
|
Birkaçı dışında tümü... Ayrıca Türkçe cümle yapısı İngilizceden farklı olduğundan dolayı birçok yerde kodu da değiştirmek gerekiyor...
Bunu yapmak en az iki hafta sürer ve değmez diye düşünüyorum :) < |
Stop the WAR! |
 |
|
Topic  |
|