Author |
Topic  |
antivitamin
Starting Member
Turkey
13 Posts |
Posted - 31 May 2001 : 12:11:29
|
bu seferde alt+0160 ile boşluk koyulabiliyor kullanıcı adlarına. Bunu nasıl engelleyebilirim arkadaşlar?< |
 |
|
blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts |
Posted - 01 June 2001 : 09:36:55
|
bu bug'ı "bud reports" bölümüne yollarmısın antivitamin.
yada bana söyle ben yollayayım 
__________________ aQuarium > right-click intellectual device "I am a legal alien"< |
 |
|
antivitamin
Starting Member
Turkey
13 Posts |
Posted - 01 June 2001 : 13:13:21
|
sen yollasan daha iyi olur hocam< |
 |
|
blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts |
Posted - 02 June 2001 : 10:11:33
|
quote:
sen yollasan daha iyi olur hocam
tamamdır,
sonucu sana bildiririm. 
__________________ aQuarium > right-click intellectual device "I am a legal alien"< |
 |
|
antivitamin
Starting Member
Turkey
13 Posts |
Posted - 03 June 2001 : 19:30:39
|
blackinwhite zoque'dan wefra rumuzlu bir arkadaş yardımcı oldu sağolsun. Şu kod ile hallettik konuyu:
if (Instr(Request.Form("Name"), ">") > 0 )_ or (Instr(Request.Form("Name"), "<") > 0)_ or (Instr(Request.Form("Name"), " ") > 0)_ or (Instr(Request.Form("Name"), " ") > 0)_ or (Instr(Request.Form("Name"), "_") > 0)_ or (Instr(Request.Form("Name"), ".") > 0)_ or (Instr(Request.Form("Name"), ",") > 0) then Err_Msg = Err_Msg & "<li>Lütfen başka bir kullanıcı adı seçin.</li>" end if
str = Request.Form("Name") For a = 1 To Len(str) If Mid(str, a, 1) = Chr(160) Then Err_Msg = Err_Msg & "<li>Lütfen başka bir kullanıcı adı seçin.</li>" End If Next
< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 19 July 2001 : 19:17:21
|
Reinsnitz bugün eğer bir aksaklık olmazsa bu hafta sonu ya da en geç sonraki hafta yayınlanacağını yazdı. Benim de dosyalara sizlerle birlikte ulaşmam sözkonusu olacak gibi görünüyor, daha önceki taleplerime yanıt alamadım .
İşin kötüsü, bu ve önümüzdeki hafta çok yoğun işlerim var. Ağustos ortası da sadece bir hafta tatil yapabileceğim. Neyin nasıl yapılacağı belli oldu, kimsenin kendi başına tekrar türkçeleştirme yapması doğru gelmiyor bana. Sanırım iş iki yoğun hafta sürecek, tatilden önce bitirebilmeyi umuyorum. Ama o zaman da feedbackleri alamayacağım.
Dertlendim biraz... Bu kadar ay bekledikten sonra .
Sevgiler
Think Pink< |
 |
|
blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts |
Posted - 26 July 2001 : 08:17:50
|
quote:
Reinsnitz bugün eğer bir aksaklık olmazsa bu hafta sonu ya da en geç sonraki hafta yayınlanacağını yazdı. Benim de dosyalara sizlerle birlikte ulaşmam sözkonusu olacak gibi görünüyor, daha önceki taleplerime yanıt alamadım .
İşin kötüsü, bu ve önümüzdeki hafta çok yoğun işlerim var. Ağustos ortası da sadece bir hafta tatil yapabileceğim. Neyin nasıl yapılacağı belli oldu, kimsenin kendi başına tekrar türkçeleştirme yapması doğru gelmiyor bana. Sanırım iş iki yoğun hafta sürecek, tatilden önce bitirebilmeyi umuyorum. Ama o zaman da feedbackleri alamayacağım.
Dertlendim biraz... Bu kadar ay bekledikten sonra .
Sevgiler
Think Pink
Selam bozden
Bu kadar bekledikten sonra sanırım bugların ayıklanması için birkaç hafta daha beklemek gerekiyor.
Hazır olunduğunda başlayabiliriz sanırım.
____ "I am a legal alien"< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 26 July 2001 : 10:34:23
|
Ben her durumda gerekli çalışmayı başlatıyorum. Yapılan değişiklikler (config.asp de bile var!) iki dosya arasında değişiklikleri saptayıp düzeltme yöntemi ile çözülebilir görülüyor. Stringleri toplamak, bir "database" haline getirmek, yerlerine değişkenler/function'lar koymak işlemi zaten 1-2 hafta sürecek. Ve her zaman bir bug olacak :)
Şimdi biraz kodu inceliyorum, ve yöntem konusunda bazı geliştirmeler yapıyorum. Çalışmaya SR1 ile başlayacağım.
Bülent Özden
Think Pink< |
 |
|
blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts |
Posted - 27 July 2001 : 08:36:31
|
durumu ve görev paylasimini buradan bldirirseniz, görev almaktan mutluluk duyarim :)
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 03 August 2001 : 14:32:49
|
Yeniden Merhaba.
Admin/Moderator Forum'a dün attığım mesaj çok ilgi görmedi. Adamların buna ihtiyacı yok anlaşılan :). Sizlerden yardım alabilir miyim? Mesaj aşağıda...
Ben şu anda birden fazla dilin seçimini yapan fonksiyonları adapte ediyorum. Ardından Türkçeleştirmeye başlayacağım. Ayrıca önerilerinizi de beklerim.
quote:
I processed most of the files, some are left. The exact status (which files are not done yet etc) can be found here.
I wanted to open it to you for an overview. All the strings starting with "*" comes from the language file. Please report any inserted bugs or left-over strings in that forum. Because the parameter settings in admin section determines what the asp files display. I couldn't check it entirely. So I give the access (predefined users):
**** DELETED FOR SECURITY REASONS ****
The link is: http://www.istanbulmuzesi.org/forum33_02int
It's v3.3_02 with no HotFixes applied.
Just for you to view how its done (current status, will change with multi language support): TXT version of inc_language.asp : inc_language.txt TXT version of forum.asp : forum.txt
As you will see I did not optimize it. I'll do it after v3.3_03. I'll also put back the strings as comments, because otherwise the code becomes less readable in this state.
Any kind of input is welcome.
Bülent Özden
Think Pink
Think Pink
Edited by - bozden on 05 August 2001 19:11:32< |
 |
|
eleven
Starting Member
Turkey
32 Posts |
Posted - 04 August 2001 : 11:27:35
|
Merhaba, ben yardımcı olmak isterim...
Ama nasıl yardımcı olabileceğimi bilemiyorum, yapılaack neler var ki?
Thanks...
Burak Tuyan aka eLeVeN< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 04 August 2001 : 11:39:51
|
quote:
Merhaba, ben yardımcı olmak isterim...
Ama nasıl yardımcı olabileceğimi bilemiyorum, yapılaack neler var ki?
Thanks...
Burak Tuyan aka eLeVeN
Selamlar,
Bir yukarıdaki iletide quote edilerek verilmiş bilgide söylenenlerden başlamak mümkün. Bu hafta sonu çok dillilik seçimini ve bazı Türkçeleştirmeleri bitiririm sanıyorum. Onları da upload edip işlevselliklerine bakarız sonra da.
Think Pink< |
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 05 August 2001 : 20:53:43
|
**** SF2000 INTERNATIONAL VERSION - ALPHA #2 **** **** THIS IS JUST A TEST VERSION - THERE ARE NO DOWNLOADS ****
Although its not a real release, the alpha version has to be checked somehow. I invite everybody to subscribe and examine the forums in the link given below. The forums include English (default) and Turkish (selectable) languages. Also included are some guidelines about the topic. To keep the traffic away from this site I put it under a site I prepare.
LINK: http://www.istanbulmuzesi.org/forum33_02int
Additional Notes: * The Status of the Internationalization Process can be found here. * The guidelines (+FAQ, Readme, other related Documentation) for internationalization will be prepared online on the temporary site and published later. Visit the related topics on the site to get information. * The version is based on v3.3_02 (no latest hotfixes)
Think Pink< |
 |
|
blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts |
Posted - 08 August 2001 : 12:49:37
|
selam Burak, hoşgeldin!
________________ @Bülent bey,
tam olarak yapılması gerekenleri söyler misiniz?
kafamdaki sorular, *kodun optimizasyonu ile ilgili bir çalışma mı? *inc_language.txt dosyasının türkçeleştirilmesi mi? *verdiğiniz adresteki forumu test etmemiz mi?
gerekiyor.
Adresteki foruma üye oldum.
Bir diğer nokta da bu süre içerisinde daha iyi haberleşmemiz gerek miyor mu?
saygılar, ismailk
 |
|
Deleted
deleted

4116 Posts |
Posted - 08 August 2001 : 13:27:40
|
Merhaba İsmail Bey,
Öncelikle test sitesindeki hataları ayıklamak doğru olur. İki şey önemli: (1) Kodun tek yerde değiştirilmesi (2) Çevirinin tek elden çıkması. Ben de bunu yapıyorum.
Toplu yapılması gerekenler sırayla: 1) Test sitesindeki kodun kırılmaya çalışılması 2) Test sitesindeki Türkçeleştirmenin hatalarının bulunması, daha iyi deyimler önerilmesi 3) Yeni öneriler geliştirilmesi vb.
Ek bilgi test forumunun içlerinde değişik konularda derlenmiş durumda.
Bunlar "şöyle bir baktım iyi görünüyor" demekle olmayacak şeyler. Yapılması gereken kodun nasıl çalıştığını bilmek, sistemetik olarak her seçeneği deneyerek, her linke tıklayarak, her ikonun üzerinde gidip doğru tanım çıkıyor mu diye bakmak vb. Bu kadar karmaşık birşeyin testinin başka kişilerce yapılması doğru görünüyor.
Ciddi olarak ilgilenen arkadaşlara test forumu'nun admin/moderator şifrelerini verebilirim. Sitemi hack etmemenizi rica ederek tabii :). İsteyen bana e-posta göndersin.
Ben bunun dışında kalan kısmı çevireceğim, diğer programcılar, install edecek adminler, çeviri yapacaklar, MOD yazacaklar için vb kullanım kılavuzu yazacağım.
* Optimizasyonu ben kodu yeniden geçerken yapıyorum. * Türkçeleştirmeyi yaptım, test sitesinde var.
Ama, kodun içinden yazıları çekip alınca kod "okunmaz" hale geldi. Doğrusu, comment olarak yerine orijinal metni koymak. Yani:
response.write fLang("strLangDefault000010") '##All Forums response.write fLang("strLangDefault000010",intNoOfTopics) '##There Are <intNoOfTopics> Topics
gibi. Yoksa kod yazanların başı dertte. Bunu yapmayı üzerine alan kişi hayırlı bir iş yapmış olacaktır :)
Ben bu cuma akşamı 1 haftalığına tatile çıkıyorum ve bilgisayar erişimim olmayacak . Öncesinde gerekli gönderimleri yapmak isterim.
Bülent
Think Pink< |
 |
|
Topic  |
|