Snitz Forums 2000
Snitz Forums 2000
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Snitz Forums 2000 DEV-Group
 DEV Internationalization (v4)
 WORKGROUP: TURKISH
 Forum Locked  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 20 April 2001 :  14:48:13  Show Profile
Merhaba,

Forum'un Türkçeye çevisini, forumun uluslararası desteğini kurarken gerçekleştireceğim. Yapacağım çeviriyi test etmek için bir çalışma grubu kurmak gerekiyor. Desteklerinizi bekliyorum.

For a formal discussion on Internationalisation visit the link below:
http://forum.snitz.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8433&FORUM_ID=105&CAT_ID=1

Bulent Ozden
History Foundation of Turkey

Edited by - bozden on 20 April 2002 08:54:00<

blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts

Posted - 21 April 2001 :  11:16:40  Show Profile
benim tamamen türkçeleştirdiğim bir forum var zaten:

Ama kullandığım dil ve kelime seçimleri tarih vakfındaki forumun seçimlerinden biraz farklı.

Birlikte çalışmak faydalı olablir.
Not: İlginç gelebilir, ben tarih öğrencisiyim

Edited by - blackinwhite on 19 July 2001 04:33:27<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 21 April 2001 :  12:38:05  Show Profile
Selam,

Doğal olarak değişik forum içerikleri için değişik terimler seçilebilmeli. Tarih Vakfı sayfası ve Heavy Metal tartışmalarının formalliği arasında fark olmalı. Ben de ilk olarak 2 yıl kadar önce aspdev'deki forumu çevirerek başlamıştım. Sonra Snitz 3.0'ı çevirdim (öteki posttaki APP#1a'yı kullanarak). Sonra "yeter" dedim. Kodun içinden binlerce satırı ayıklayarak birşeyler yapmak ve test etmek ölüm. Gelin birlikte bir "official release" çıkartalım. Admin üzerinden rahatlıkla düzenlenebilir olsun, ve yeni MOD ya da Snitz versiyonlarını da destekleyebilsin.

Benden de bir-iki not:
1. Bizim forum halka açık değil(di). Nereden gördünüz? E-Abone oldunuz mu?
2. Ben Tarih Vakfı'nda Genel Müdür Yardımcısıyım ve Bilgisayar Yüksek Mühendisiyim. İlginç gelebilir .
<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 21 April 2001 :  12:43:40  Show Profile
Siteniz güzel olmuş (oluyor). Elinize sağlık.<
Go to Top of Page

blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts

Posted - 23 April 2001 :  04:02:29  Show Profile
quote:

2. Ben Tarih Vakfı'nda Genel Müdür Yardımcısıyım ve Bilgisayar Yüksek Mühendisiyim. İlginç gelebilir .

bu daha ilginçmiş

Eposta adresi olarak tarihvakfi.org vermişsiniz, bir forumunuz var ise /forum "directory"sindedir diye düşündüm ve foruma ulaştım

Çalışma grubuyla ilgili olarak, böyle bir çalışma grubunda bulunmaktan mutluluk duyarım

Saygılar,
Ismail K.

<
Go to Top of Page

Morpheus73
Average Member

Denmark
597 Posts

Posted - 23 April 2001 :  04:12:57  Show Profile
quote:

quote:

bu daha ilginçmiş

Eposta adresi olarak tarihvakfi.org vermişsiniz, bir forumunuz var ise /forum "directory"sindedir diye düşündüm ve foruma ulaştım

Çalışma grubuyla ilgili olarak, böyle bir çalışma grubunda bulunmaktan mutluluk duyarım

Saygılar,
Ismail K.

In my opinion you guys should post in english whenever possible, since other language workgroups can draw on eachothers experiences.

mph73

<
Go to Top of Page

blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts

Posted - 23 April 2001 :  05:24:07  Show Profile
quote:

In my opinion you guys should post in english whenever possible, since other language workgroups can draw on eachothers experiences.

mph73

sorry Morpheus73, you're correct on this point. We make two for the Turkish Work Group.

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 23 April 2001 :  09:28:47  Show Profile
Sorry, You're right. There was nothing special on Internalionalization thou...<
Go to Top of Page

antivitamin
Starting Member

Turkey
13 Posts

Posted - 18 May 2001 :  20:09:50  Show Profile  Visit antivitamin's Homepage  Send antivitamin an ICQ Message
ne diyo bu eleman?
benim tarzanca çözemedide.
bende blackinwhite'ın bir forumda "snitz birkaç hafta içerisinde bir dil desteği sağlayacak" demesi üzerine alpha versiyonunu türkçeleştirmeyi bıraktım.Ama sevgili bozden,test etmekten memnun olurum.Tabi buradan linki verirseniz diğer türk arkadaşlarda memnun olacaklardır.
blackinwhite, bu birkaç hafta uzayacaksa ben devam edeyim türkçeleştirmeye.Forumun ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir bilgi varmı?
<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 19 May 2001 :  08:39:47  Show Profile
Merhaba,

Kurulacak sistemin tasarım kriterleri ve performansı konusunda hala tartışma var. Aslında şu andaki 3.2 versiyonu çalışır durumda değil, köklü değişiklikler geçirdi çünkü. Çalışan bir sistemden başlamak gerekli.

Dolayısı ile benim kişisel tahminim iki-üç aydan önce çalışan bir çokdilli versiyonun çıkmayacağı yönünde. Maalesef.

Bulent Ozden

Edited by - bozden on 20 April 2002 08:59:02<
Go to Top of Page

blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts

Posted - 19 May 2001 :  10:32:32  Show Profile
quote:

blackinwhite, bu birkaç hafta uzayacaksa ben devam edeyim türkçeleştirmeye.Forumun ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir bilgi varmı?

Reinsnitz iki hafta sonra çıkar diyordu ama sanırım bu 2 hafta sonra çıkacak olan, yine uluslararası olmayacak.

Ama bir yandan başlamak istersen, en son alpha'dan başlayabilirsin.

http://forum.snitz.com/download/snitz_forums_2000/alpha/sf2k_32a06.zip

diğer alphalar:
http://forum.snitz.com/alpha.asp

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 19 May 2001 :  10:54:06  Show Profile
quote:

Ama bir yandan başlamak istersen, en son alpha'dan başlayabilirsin.

İki noktaya dikkat çekmek isterim.
1) Alpha'lar desteklenmiyor. Sitedeki hali hala bazı buglar içeriyor, örneğin bir forumda değişiklik yapamıyorsun vb. Ya da tümünü bug forumundan bulup elle düzeltebilmek mümkün.
2) Dave Maxwell, daha sonra HuwR "full moderation" eklemesi yaptılar, sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Dolayısı ile kod ciddi olarak değişti ! Sorun da orada zaten.

Ben de beklemek konusunda sabırsızım. Bir ay içinde açacağım bir sitede kullanmak istiyordum çokdilli halini. Bir şekilde dosyalar bana gelince yoğunlaşarak yapacağım değişiklikleri.

Bulent Ozden

Edited by - bozden on 20 April 2002 09:02:47<
Go to Top of Page

blackinwhite
Average Member

Turkey
657 Posts

Posted - 19 May 2001 :  11:26:44  Show Profile
quote:

İki noktaya dikkat çekmek isterim.
1) Alpha'lar desteklenmiyor. Sitedeki hali hala bazı buglar içeriyor, örneğin bir forumda değişiklik yapamıyorsun vb. Ya da tümünü bug forumundan bulup elle düzeltebilmek mümkün.

Bulent Ozden

onlara bu yüzden alpha diyoruz.

Edited by - bozden on 20 April 2002 09:48:13<
Go to Top of Page

antivitamin
Starting Member

Turkey
13 Posts

Posted - 23 May 2001 :  09:01:26  Show Profile  Visit antivitamin's Homepage  Send antivitamin an ICQ Message
arkadaşlar versiyon 3.2.06 türkçeleştirmesini bitirdim.Brinkster e atacağım için uğraştıracak biraz , o yüzzden akşam ilgileneceğim.Birlikte eksiklerine, hatalarına bakarız yarın, sizin için uygunmudur?<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 23 May 2001 :  09:28:31  Show Profile
quote:

arkadaşlar versiyon 3.2.06 türkçeleştirmesini bitirdim.Brinkster e atacağım için uğraştıracak biraz , o yüzzden akşam ilgileneceğim.Birlikte eksiklerine, hatalarına bakarız yarın, sizin için uygunmudur?

Selam,

Elinize sağlık, bakarız tabii ki. Hangi metodu kullandınız?

Burada sorun versiyonun 3.2.06 değil, 3.2 alpha 6 olması. Kodda ve veritabanında önemli değişiklikler oluyor. Dolayısı ile 3.2 versiyonu yayınlandığı zaman aynı işlemi tekrarlamak gerekecek. Ben türkçeleştirmeyi daha önce iki kere yapmıştım, bir daha yapmamaya kararlıydım. O yüzden aylardır bekliyorum. Üstelik ihtiyacım da var artık.

Bulent Ozden

Edited by - bozden on 20 April 2002 09:54:40<
Go to Top of Page

antivitamin
Starting Member

Turkey
13 Posts

Posted - 23 May 2001 :  17:27:06  Show Profile  Visit antivitamin's Homepage  Send antivitamin an ICQ Message
67 asp dosya var (modlar hariç) ve bunların hepsinide türkçeleştirmem gerekmedi.Özellikle birkaç admin sayfasında fazla bir işlem yapamadım.Sunucuya dosyaları attıktan sonra sizlere admin şifresini mail yada icq yoluyla bildiririm.
alpha versiyonda kurulumda verilen bir hata vardı.A_Reply ve A_Topic içeren kodlardan A_ ifadeleri çıkarılınca tıkır tıkır çalışıyor.Her neyse düzeltilecek yerler varsa düzeltiriz, sonra da zipli halini siteye koyarım arkadaşlar.<
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 Forum Locked  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
Snitz Forums 2000 © 2000-2021 Snitz™ Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07