Snitz Forums 2000
Snitz Forums 2000
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Snitz Forums 2000 DEV-Group
 DEV Internationalization (v4-archive)
 How can i change my snitz(4.0b) forum Turkish?
 New Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

meyrek
Starting Member

6 Posts

Posted - 12 February 2002 :  03:04:29  Show Profile  Reply with Quote
I have a snitz 4.0b forum and i want to Turkish snitz forum.

In turkish:

Yukarıda ingilizce olarak anlatmaya çalıştığım şey bir snitz 4.0b forumumun olduğu ve bunu nasıl türkçeye çevireceği mi bulamadığımdır.Yardımlarınızı bekliyorum.

Edited by - bozden on 23 April 2002 13:19:27<

Rasco
Advanced Member

Germany
3192 Posts

Posted - 12 February 2002 :  03:24:17  Show Profile  Send Rasco an ICQ Message
Do you want a turkish only forum or some other language with it?

First case: Open your config.asp, look for this line:

<!--#INCLUDE FILE="Lang1033.asp" -->

and change it to

<!--#INCLUDE FILE="Lang1055.asp" -->

This will include the turkish language pack. The file for it should be included to your files already since it is shipped by default with all the files. Otherwise you have to add it.

Second case:

In your config.asp look for this line:

Const blnLangSupport = False

change it to

Const blnLangSupport = True

This will allow multi language support so you can run your forum with more than one language.

<
Go to Top of Page

meyrek
Starting Member

6 Posts

Posted - 12 February 2002 :  03:47:30  Show Profile

Danke für die hilfe.Haben Sie ICQ nummer ?

<
Go to Top of Page

Rasco
Advanced Member

Germany
3192 Posts

Posted - 12 February 2002 :  05:36:54  Show Profile  Send Rasco an ICQ Message
Nein, habe ich leider nicht, zumindestens nicht an diesem Rechner hier, und auf den anderen kann ich erst wieder morgen zugreifen.

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 12 February 2002 :  11:38:04  Show Profile
Turkish file (beta translation - needs more work) is included in the package. Just enable blnLangSupport and select from the selector. I can help if you need more help.

Think PinkPost v40b03 Patches<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 12 February 2002 :  11:43:04  Show Profile
Plus: You would like to upgrade to v40b03 and apply the latest patches to correct a lot of issues from v40b02.

Go to Top of Page

meyrek
Starting Member

6 Posts

Posted - 12 February 2002 :  13:50:07  Show Profile
I am sorry but ı send message in turkish

Bozden eğer bunları okuyorsan cevaplar mısın ?

1-Kurduğum snitz forumunda mesajları yolluyorum son 30 gün içinde hiçbir mesaj yollamamış gibi gözüküyor bu sorunu nasıl giderebilirim ?

2-15mb lık bir alan forum için yeterli mi mesela günde 50-60 mesaj yollanan bir foruma ?

3-Ben seninle daha önce konuşmuştum bilmem beni hatırladın mı ama bir sorum daha var 4.0b3 forumunu sitemde kullanabilir miyim? Buglar çok mu ?

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 12 February 2002 :  16:24:22  Show Profile
1. Mesajları yolluyorum demekle ne kastettiğinizi anlamadım. Sistemin kaydolunca gönderdiği mi, üye olununca gönderilen mi, yoksa başka bir şey mi? Açıklarsanız yardımcı olurum.

2. Bu konuda bir şey söylemek zor. Mesajların uzunluğuna bağlı, çünkü asıl yük orada. Hesap kolay:

Mesela (Access 2000 varsayımı ile) 2 byte/char * 100 karakter/mesaj ortalama * 50 mesaj/gün ~ 10KB/gün eder. Bu da 10 MB dolana kadar 1000 gün geçer demektir (~3 yıl). İki katı ortalama mesaj boyu olursa yarı zaman... Boş forum tablosu 0.3MB kadar. Forum da yer tutuyor ona göre... Çok MOD eklerseniz, yer ihtiyacı artar tabii ki. Öte yandan eskileri arşivlemek ile iş sürebilir.

3. Hayır sizi anımsayamadım. v40b03p002'de v3.303 kadar bug var. Evet v3.4 çok bug temizliyor ama daha çıkmadı ve v40b04'ün çıkmasına da daha var. Ben varolan versiyonu kurmanızı ve biraz işi öğrenmenizi öneririm.

Go to Top of Page

meyrek
Starting Member

6 Posts

Posted - 13 February 2002 :  02:27:09  Show Profile
quote:

1. Mesajları yolluyorum demekle ne kastettiğinizi anlamadım. Sistemin kaydolunca gönderdiği mi, üye olununca gönderilen mi, yoksa başka bir şey mi? Açıklarsanız yardımcı olurum.

2. Bu konuda bir şey söylemek zor. Mesajların uzunluğuna bağlı, çünkü asıl yük orada. Hesap kolay:

Mesela (Access 2000 varsayımı ile) 2 byte/char * 100 karakter/mesaj ortalama * 50 mesaj/gün ~ 10KB/gün eder. Bu da 10 MB dolana kadar 1000 gün geçer demektir (~3 yıl). İki katı ortalama mesaj boyu olursa yarı zaman... Boş forum tablosu 0.3MB kadar. Forum da yer tutuyor ona göre... Çok MOD eklerseniz, yer ihtiyacı artar tabii ki. Öte yandan eskileri arşivlemek ile iş sürebilir.

3. Hayır sizi anımsayamadım. v40b03p002'de v3.303 kadar bug var. Evet v3.4 çok bug temizliyor ama daha çıkmadı ve v40b04'ün çıkmasına da daha var. Ben varolan versiyonu kurmanızı ve biraz işi öğrenmenizi öneririm.

Think PinkPost v40b03 Patches

1-Mesajları derken foruma herhangi bir mesaj atıyorum ama sanki 30 gün içinde bir mesaj atılmamış gibi gözüküyor.Forumun adresini de veriyim http://212.242.89.205/progamers/ hatta üye olup mesaj atarsan soru sende göreceksin.

3-izeyrek@rt.net.tr desem ?

<
Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 13 February 2002 :  14:18:32  Show Profile
Kaydolurken bile sorun yaşadım. Sanırım birşeyler epeyce karışmış. Şu seçenekler var:

1. Herşeyi temizden kurup denersiniz (v40b03'ün üzerine yamaları yükleyerek)
2. Bana admin yetkisi ve FTP hakkı verirseniz tüm gerekenleri kontrol eder sorunu bulurum. Çözüm bulamazsam sıfırdan kurarım. (buraya yazmayın:)
3. Olmuyorsa tüm şu andaki durumu veritabanı ile birlikte bana e-posta ile gönderebilirsin, ben de dedektiflik yaparım.

Ama benim aslı ilgilendiğim bunun nasıl olduğu (encoding bilgisi bile doğru çıkmıyor). Ne yapınca böyle olduğu konusunda bilgim olursa iyi olur.

Go to Top of Page

Deleted
deleted

4116 Posts

Posted - 13 February 2002 :  14:27:37  Show Profile
quote:

3-izeyrek@rt.net.tr desem ?

Tamam, yazışmaları buldum, anımsadım. IIS sorunu halloldu galiba... Galiba filme gidiyorduk ailecek, o gün yazışmıştık.

Go to Top of Page

meyrek
Starting Member

6 Posts

Posted - 14 February 2002 :  03:26:29  Show Profile
Tamam size mail yollayacağım.

quote:

Kaydolurken bile sorun yaşadım. Sanırım birşeyler epeyce karışmış. Şu seçenekler var:

1. Herşeyi temizden kurup denersiniz (v40b03'ün üzerine yamaları yükleyerek)
2. Bana admin yetkisi ve FTP hakkı verirseniz tüm gerekenleri kontrol eder sorunu bulurum. Çözüm bulamazsam sıfırdan kurarım. (buraya yazmayın:)
3. Olmuyorsa tüm şu andaki durumu veritabanı ile birlikte bana e-posta ile gönderebilirsin, ben de dedektiflik yaparım.

Ama benim aslı ilgilendiğim bunun nasıl olduğu (encoding bilgisi bile doğru çıkmıyor). Ne yapınca böyle olduğu konusunda bilgim olursa iyi olur.

Think PinkPost v40b03 Patches

<
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Snitz Forums 2000 © 2000-2021 Snitz™ Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07